4 Temmuz 2011 Pazartesi

Dişisel değişim nedir?

CD yani crossdresser (ya da Türkçe çapraz giyinme olarak adlandırabiliriz), TS yani transseksüel veya TV yani bizdeki çoğunlukla kullanılan şekliyle travesti nedir? Aslında belki de hepsinin ortak noktası dişileşme isteğidir. Öyle veya böyle dişiye özenme, gıpta etme vardır. 

Psikiyatri veya psikoloji kitaplarını karıştırdığınız zaman CD için çok farklı tanımlamalar bulabilirsiniz. Bu kavram altında çok farklı kişilikler buluşabilmektedir. CD olan kişinin muhakkak dişi rolüne bürünmesi gerekmemektedir. Kitaplar böyle diyor. Heteroseksüel olabilir. Yani kadın gibi giyinmesine karşın erkeklere karşı değil kadınlara karşı cinsel ilgi duyuyor olabilir. Ama öyle veya böyle dişilikle özdeşleşmiş bazı tutum, giyim ve tavırları kendisinde yaşamak istiyor. Benim algıladığım bu. CDlik cinsel tatmin ve cinsel haz kaynağı olabiliyor. Yani fetişi olabiliyor.  Kişi en azından cinsellik açısından kendini tebdili kıyafet etmiş olarak görmek istiyor. Dişi olarak görmek istiyor. 

Son zamanlarda bir de crossdreaming kavramı çıktı. Yani kısaca cinsel hayallerinizde kendinizi karşı cins gibi hayal etmek. Sanırım bu kavram yeni bulunmasına karşın hemen her dişileşmek isteyenin başvurduğu bir yoldur. Çapraz hayal yani crossdreaming olmadan CD, TV veya TS olmaz diye düşünüyorum. 

TS nedir? Transseksüel. Cinsiyetini tamamen değiştirmek isteyen kişi. Tam anlamıyla kadın olmak isteyen kişi. Kendi erkekliğinden memnun olmayan, kadın beyniyle erkek vücuduna hapsedilmiş olarak hisseden kişi. 

Tanımlamalar o kadar çok ki ve hergün başka yenileri bu kavramlara eklenmekte. 

Bence tanımlamalar çok da önemli değil. İstediğimiz kadar alt tanımlamalar, sınıflamalar yaratabiliriz. Ancak kesin olan bu kapsamdaki tüm insanların öyle veya böyle bir şekilde, bir yere kadar dişileşmek, dişi gibi görünmek veya en azından belli zamanlarda dişi gibi algılanmak istediğidir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder