5 Temmuz 2011 Salı

Nasıl travesti - shemale olunur?

Travesti ile shemale bence aynı tanımlama. Sonuçta internetteki sayfalarına baktığınız zaman görünen bu. Travestiler hem aktif hem de pasif olabildiklerini yazıyorlar. Shemali için de aynı durum söz konusu değil mi? Edindiğim izlenim böyle.


Aslında travesti veya shemale, cinsiyet değişimi aşamalarının büyük bir bölümünü tamamlamış ancak cinsel organ değişimi ameliyatını geçirmemiş kişi olarak da adlandırılabilir.


Ancak travesti veya shemale ereksiyon yeteneğini ve hatta boşalma yeteneğini kaybetmemiş olan kişidir diyebiliriz.


Travestilikte İlk Adımlar




  1. Belki de en önemli adım budur. Cinsiyet değiştirmeye karar vermiş kişi, özellikle bu konuda bilgili, tecrübeli ve aynı zamanda pozitif yaklaşım sergileyen bir terapist bulmalıdır. Açıkcası ülkemizde bilebildiğim kadarıyla ancak Çapa'da insanlar fruplar halinde psikiyatri kliniğinde terapiye alınmaktadır. Bunun dışında bireysel olarak bu tür tedaviler uygulayan kimseden haberim yok. Kaldı ki bireysel terapistlerin uygulayacağı tedaviler ve  vereceği raporlar da resmiyet kazanamayacaktır.
    • Aylar sürecek olan bu tedavi seansları sonunda cinsiyet değişimine devam etmek istiyorsanız ve terapistinizi iyi bir aday olduğunuza inandırabildiyseniz sizi hormon tedavisine başlanabilmesi için endokrinologlara yönlendireceklerdir.
    • Açıkçası ülkemizde çoğu kişi bu aşamayı atlamakta, kendiliklerinden bilinçsizce hormon tedavisine başlamakta ve ancak cinsiyet değişimi ameliyatı öncesi -sadece yasal izin alabilmek amacıyla- terapilere başlamaktadırlar.
  2. Endokrinolog östrojen ve antiandrojenler içeren hormon ilaçları verecektir.
    • Bu alanda çok farklı ilaçlar ve tedavi seçenekleri bulunmaktadır ve hepsinin karaciğere ciddi yan etkileri vardır. En azından bu nedenden ötürü bu tür ilaçlar hiçbir zaman doktor kontrolünde olmadan kullanılmamalıdır.
  3. Kendi sunma konusunda çalışmak ve egzersiz yapmak
    • Karşılaştığınız insanların sizi dişi veya feminen algılayabilmeleri için 
      • giyim
      • tavır
      • konuşma konusunda dişiliği özümsemeli ve çok egzersiz yaparak doğal davranışınız haline getirmelisiniz. 
  4. Tüm bunların etkilerini ve sonuçlarını bilmeniz gerekir
    • Göğüsleriniz büyümeye başlayacaktır.
    • Kas ve kemik kitlenizde bir miktar azalma olacak ve vücut yağlanmanız feminen bir tarz alacaktır. Bu sürede bol süt içerek ciddi miktarda kalsiyum almaya özen göstermelisiniz. Vücudunuz yeniden şekillenirken aşırı egzersiz sonrası hissedilen kas ağrılarına benzer "kalsiyum ağrıları" yaşayacaksınızdır.
    • Göğüsleriniz ergenlikteki süre kadar (6-15 yaş gibi) bir süre büyümeye devam edecektir. Ancak östrojen veya antiandrojenleri almayı keserseniz bu büyüme çok fazla olamayacaktır.
    • Cinselliği çok farklı algılayacağınızın farkında olun. Bu sanki cinselliğiniz bir başkasının cinselliği ile değiştirilmiş gibi çok büyük bir farklılık yaratacaktır. Yeni vücudunuzun fiziksel duyularını fark edemeyeceksinizdir; çok çok farklı olacaktır. Sanki erkeksi libidonuz vücudunuzu terk edip yerine yeni bir travesti veya shemale libidosu yerleşmiş gibi olacaktır.
    • Eğer cinsel duyarlılığınıza çok bağlı ve bundan hoşlanan biriyseniz, travesti veya shemale olmayı yeniden gözden geçirmeniz gerekir veya en azından ruhsal olarak buna hazır olmanız gerekir, çünkü algılayacağınız ya da duyumsayacağınız cinsellik size çok yabancı olacaktır.
    • Bu cinsel duygulardaki yabancılık, ne kadar süreyle östrojen ve antiandrojen kullandığınıza ve yemek alışkanlıklarınıza da bağlı olarak ne kadar sağlıklı olduğunuz ile ilgilidir ve zaman içinde kendini düzeltecektir.
    • Alınan hormonları gelişimin 3-6 ayı içinde hatta sonrasında bile tamamen kesmek ciddi ve ani aşırı yorgunluklara, kilo almaya, halüsinasyonlara veya uykuda ya da uyanıkken kontrol edilemeyen ereksiyonlara neden olacaktır.
  5. Yüzünüzdeki kıllardan, sakalınızdan kurtulmak ağrılı, çok uzun süren epilasyonları gerektirecektir. Epilasyonlara mümkün olduğu kadar erken başlamanız tavsiye edilir. Hem çok zaman alacaktır hem de ağrı eşiğinizi öğrenmenizi sağlayacaktır.
  6. Eğer açık tenli ve koyu renk kıllara sahipseniz hem yüz hem de vücut için çok daha az ağrılı olan, daha kısa süren ama daha pahalı bir yöntem olan lazer epilasyonu düşünebilirsiniz.
  7. Meme protez ihtimalini dikkatlice değerlendirin. Çoğunlukla memeler 10 yıl sonrasına kadar büyüyebilirler. Bu nedenle erkenden meme protezi taktırırsanız çok büyük ve/veya şekilsiz memeleriniz olabilir ya da ikinci kez meme protezi ameliyatı geçirmeniz gerekebilir.
  8. Yüz dişileştirme ameliyatları hemen neredeyse ülkemizde hiç uygulanmamaktadır. Ancak yaşınız 20'nin üstünde ise mümkün olduğunca feminen bir yüz görüntüsü elde etmek için neredeyse kaçınılmazdır. Tek bir ameliyat yetmeyebilir. Rötuşlar gerekebilir.
  9. Bu konuyla ilgili mümkün olduğunca çok bilgi edinin, okuyun. Tüm bu işlemler para demektir. Çok paraya ihtiyacınız olacaktır. Bütün bunların planlarını yapmanız gerekir.
İpuçları ve Uyarılar
  • Meme uçlarında ve memelerinizde şişliklerin olduğu bir döneminiz olacaktır. Ağrı kişiden kişiye farklı algılanmaktadır. Aldığınız hormon ilaçların tüm etkisini gösterebilmesi için iyi beslendiğinizden emin olmalısınız ve bu süreç içinde diyet yapmamalısınız.
  • Östrojen ve antiandrojenleri genel sağlığınızla denge içinde kullanmalısınız. Gelecekte ereksiyon zorlukları ve problemleri yaşamamak için (çünkü burada transseksüellik ve tümüyle kadın olmak değil, ereksiyon olan penisi olan bir travestilik yani shemale olmak planlanmaktadır). Bu nedenle ortalama vücut yapısındaki birisi östrojenleri 3-6 aydan fazla kullanmamalısınız. Kendinizi hasta hissedecek olursanız dozajı düşürebilirsiniz.
  • İri yapılı olanlar daha uzun süre östrojenleri kullanabilirler ancak sonunda onlar da bırakmak zorundadır. Eğer kendinizi cinsel açıdan çok daha az aktif hissediyorsanız dozu idame seviyelerine düşürme zamanı geldi demektir. İdame seviyeleri kişiden kişiye değişebilmektedir ancak genelde alınan dozun %40'ı veya daha azıdır. Aksi takdirde aynı düzeylerde almaya devam ederseniz iktidarsız olursunuz. Kimi zaman bu etkiler hormonların kesilmesiyle geri dönebilmektedir.
  • Travesti yani shemale olabilmek için 3-6 ay sınırlamasına uymanız önerilir. Bu dönemde vücudunuzun başkaldırdığı zamanlar olabilir (saç dökülmesi, kas krampları, baş ağrıları, konsantrasyon güçlüğü). Bu durumda östrojenlerin ve antiandrojenlerin azaltılmalıdır. Aksi takdirde travesti veya shemale değil ameliyat öncesi dönemdeki transseksüel olursunuz.
  • Eğer doğal haliniz yani böyle herhangi bir değişime başlamadan önceki haliniz fiziksel olarak elverişli değilse, yani güzel değilseniz, iri yarı iseniz vs böyle bir girişimde bulunmayın. Elde edeceğiniz sonuç şoke edici olabilir. Doğal olarak güzel birisi değilseniz sonuç çok garip olabilir.
  • İdame dozları olarak normal dozun %25'i veya daha azını kullanın. Ancak böylece hem dişi görünümüne hem de fonksiyonel erekte olabilen bir penise sahip olabilirsiniz.
  • Dozları birden bire kesmek yerine giderek azaltın. Aksi takdirde sarılık, sinirsel nöbetler, saatlerce üren ereksiyonlar, kontrol edilemeyen ejekülasyonlar ve orgazmlar gibi rastgele etkilerle karşılaşabilirsiniz.
  • ADENOZİN: bu engelleyici nörotransmitter uykunun başlatılmasında ve uyarılabilirliğin baskılanmasında rol oynamaktadır ve meme büyütme ilaçları finasterid/spironolackton/hormon kombinasyonundan etkilenmektedir.
    • Kontrol edilemeyen ereksiyon/orgazm/çarpıntılar artan hormon miktarını vücudun dengelemesi sırasında  artmış adenozin toleransından kaynaklanmaktadır. Bu dengeleyici rol oynayan yüksek adenozin seviyeleri , daha sonra yeter miktarda olmayan hormon alan erkek vücudunda (çünkü amacımız travesti yani shemale olmak) 2 yıla kadar sürebilir; sonrasında yüksek düzeylerde hormon alınmayacağı için bu adenozin seviyeleri düşecek ve yukarıda belirtilen etkiler de ortadan kalkacaktır. Bu nedenle hormon kullanma sürecinde aşırılıklara kaçmayın.
  • Libidonuzun eski haline geldiğini hissedene kadar isoflavone (doğal hormon) açısından zengin yiyeceklerden kaçının. Aylarca önce aşırı miktarda uygulanmış hormonların aşırı etkileri daha sonra ortaya çıkacaktır. Burada sinirsel yolların da kurcalandığını bilmelisiniz; sinirlere, kan damarlarına hasar verebilir veya insanı deliliğe kadar sürükleyebilecek olan derin uyku düzenini bozabilir.
  • Dozları dikkatli uygulayın. Göğüs gelişimi, erkek vücudu da normal olarak dişilik hormonları ürettiğinden ve bu hormonlar göğüslerin kalıcılığını sağlayacağından tekrar geri dönüp küçülmezler. Bu aşamadan sonra rahatlıkla meme büyütme ameliyatını gözden geçirebilirsiniz.
http://www.wikihow.com/Be-a-Shemale'dan tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder